Trasig generator symptom

Skruva bort generatorn och lämna den till någon bil-el firma så renoverar de den alternativt du får en utbytesgenerator. Ett säkert tecken på att en bils generator inte fungerar är en låg fungerande batteri. När generatorn är dålig, men den kan inte producera tillräckligt med el för att driva alla elektriska tillbehör med maximal kapacitet. När batterilampan forsätter att lysa fastän bilen är helt avslagen så kan det vara tecken på trasig diodbrygga inuti generatorn.

Hur veta ifall det är generatorn eller laddningsrelät som är kasst. Jag tror nog att det är själva generatorn som är trasig , tror inte på laddrelät.

Men jag vet inte riktigt hur man ska mäta på bästa sätt för att ta reda . En dålig generator är en av de vanligaste problemen som kan uppstå med en bil som blir. Genom att känna till symptomen på en dålig generator hjälper dig att . Bytte min förra sommaren efter exakt samma symptom. Det var laddningsregulatorn som var trasig. Felmeddelande Elsystem serv.

Jag vill så klart inte köpa en helt ny generator om det bara är. En dag slutade min Saab 9-att fungera, generatorn var slut.

Hur vet man om det är generatorn eller laddningsregulatorn som är kass? Har exakt samma symtom och problem och har även gjort samma . Thomas Källman: När jag letade laddfel konstaterade jag att en säkring mellan generator och batteri gått sönder. Efter byte av säkring så lyser laddlampan . Vad det gäller att kunna köra med trasig generator , så går det så . För ett år sedan bytte jag till en begagnad generator eftersom min.

Ett exempel kan vara att likriktardioderna är trasiga på generatorn. Och ladda upp det nya batteriet . SVAR: Din generator laddar antagligen för mycket. Ett trasigt batteri kan göra att det uppstår spänningsfall även om generatorn fungerar, man måste mäta batteriet under last och helst även kolla . När jag mätte utgångsspänning från generator och över batteri började värdena på multimeterns display att. Vad ger trasig diod för symtom ? Då får du samma symptom , att batterilampan lyser.

Ju starkare lampan lyser, ju svagare ström ger generatorn. Har också märkt att när jag startar bilen, så tänds trasig lampa indikatorn när jag sätter på lyset, för att slockna . Köp en begagnad generator. Batteri eller generator eller laddningsrelä.

loading...